Ingrediente (pentru 4 portii):
- 250g faina,
- 155g unt,
- 4 oua,
- sare,
- piper,
- 200g ciuperci,
- 1 ceapa tocata,
- 2 linguri suc de lamaie,
- 1 conserva mazare si morcovi (370ml),
- 75ml lapte,
- 75ml smantana,
- 1 legatura patrunjel tocat,
- nucsoara,
- 50g cascaval ras.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, 125g de unt, 3 linguri de apa, 1 ou si un praf de sare; se infasoara in folie si se lasa la rece 30 de minute. Se unge o forma si se imbraca in aluat; se coace 15 minute. Se taie ciupercile si se calesc in 30g unt cu ceapa si suc de lamaie. Se amesteca impreuna cu legumele din conserva, se sareaza, se pipereaza si se aseaza pe aluat. Se amesteca laptele cu smantana, 3 oua, patrunjel, sare, piper, nucsoara si cascaval. Se toarna pe quiche si se coace 40-50 de minute.