Ingrediente (pentru 6 portii):
Foitaj:
150 g faina alba
150 g margarina
70 ml apa
sare
Umplutura:
300 g ciuperci champignon sau hribi
150 ml lapte
100 ml smantana
2 oua
100 g mozzarella
5 linguri parmezan ras
4 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
1 lingura patrunjel
sare si piper
Pentru a prepara foitajul, se framanta faina cu apa si sarea pana cand se obtine un aluat omogen care se lasa acoperit 20 de minute. Se intinde o foaie din aluat in forma de patrat. In centru se pune margarina taiata bucati mici, apoi se pliaza marginile aluatului spre interior, ca si cum ai face un pachet. Se intinde din noi foaia pentru a se omogeniza cu margarina. Se acopera aluatul si se lasa 5 minute la frigider. Se scoate aluatul si se intinde intr-o foaie patrata cu grosimea de 1 cm.
Pentru a prepara umplutura, se calesc ciupercile in uleiul de masline, impreuna cu usturoiul zdrobit, sare si piper.
Mozzarella se taie cubulete, ouale se bat ca pentru omleta si se amesteca cu parmezanul, smantana, patrunjelul tocat. Toate ingredientele se amesteca bine.
Aluatul se intinde intr-o forma de tarta si se aseaza deasupra compozitia. Se coace in cuptor la 200 grade timp de 35 de minute. Se lasa sa se raceasca inainte de a se servi.
Pofta buna!