Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 2 kg pulpa de miel,
- 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare,
- 2 linguri tarhon verde taiat mai mare,
- 1 catel de usturoi,
- 1 ceapa potrivita tocata marunt,
- 1-2 linguri ulei,
- 2 cesti vin alb,
- 1/4 ceasca zeama concentrata de pui (Knorr+apa).
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius si se curata carnea de pielite si grasime. Tarhonul, salvia, usturoiul si uleiul se amesteca 30 de secunde in mixer pana ce devin pasta. Cu aceasta pasta se freaca carnea pe toate partile, se aseaza intr-o tava mai adanca, se toarna peste ea putina apa, se da la cuptor si se coace – fara capac – o ora si un sfert. Se scoate pe un fund de lemn, se inveleste cu o folie de plastic si se lasa 10 minute inainte de a o taia. Tava in care s-a rumenit carnea se pune pe foc, peste zeama de la friptura se toarna vinul si zeama de carne, se amesteca bine (dezlipind si ceea ce s-a prins de fund), se da focul mic si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Sosul astfel preparat se serveste impreuna cu pulpa de miel taiata fasii.