Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 800 g pulpa de miel (fara os),
- sare,
- piper macinat,
- 3 linguri ulei de masline,
- 2 foi de dafin,
- 4 boabe ienupar,
- 1 lingurita piper boabe,
- 1 lingura boabe de mustar,
- 3 cuisoare,
- 1 crenguta rozmarin,
- 1 crenguta cimbru,
- 1 legatura patrunjel verde,
- 1/2 lingurita praf de ardei iute,
- 1/2 lingurita chimen pisat,
- 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa),
- 2 tulpini de praz,
- 500 g morcovi,
- 2 cepe,
- 1 catel de usturoi,
- 1 lingura amidon.
Mod de preparare:
Se spala carnea sub jetul de apa, se zvanta, se taie bucati potrivite, se sareaza si se pipereaza. Se-ncinge uleiul intr-o cratita si se calesc bucatile de carne, intorcandu-le mereu, pana ce incep sa prinda culoare. Intr-o piulita, se zdrobesc mirodeniile – dafinul, boabele de piper si de mustar, cuisoarele, rozmarinul si cimbrul. Se alege patrunjelul, se spala, se toaca marunt, se presara peste carne si se lasa putin sa se dunstuiasca. Se adauga ardeiul iute, chimenul si mirodeniile maruntite, se acopera cu zeama de zarzavat si se fierb 50-60 de minute la foc potrivit. Intre timp, se curata prazul si morcovii si se taie rondele sau cubulete, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. – Morcovii, ceapa si usturoiul se pun in cratita si se fierb impreuna cu carnea inca 10-15 minute. La sfarsit, se incorporeaza si prazul, care se lasa si el sa se patrunda circa un sfert de ora. Se mai gusta o data mancarea de sare si piper, se ingroasa sosul cu amidonul diluat cu putina apa rece si se serveste imediat.