Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare),
- 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi),
- 100 g unt,
- 150 ml smantana subtire,
- o lingura mustar,
- o legatura de busuioc,
- o legatura de patrunjel,
- 10 frunze de salvie,
- 1/2 legatura de marar,
- ulei de masline,
- sare si piper.
Mod de preparare:
Se taie marunt ierburile, se amesteca cu sase linguri de ulei si se adauga sare si piper. Cu amestecul acesta se ung pulpele de miel, se infasoara in folie de aluminiu si se lasa noaptea la rece. A doua zi, se incinge cuptorul la 220 grade Celsius. Se curata cartofii, se taie in patru (pe lung), se baga in apa sarata clocotita, se lasa 5 minute, apoi se scurg. Se indeparteaza ierburile de pe pulpele de miel (se pun de-o parte impreuna cu marinata). Se asaza carnea intr-o tava, inconjurata de sferturile de cartofi, se adauga un pahar de apa si se baga 20 de minute la cuptor (daca preferati carnea bine facuta, lasati-o 25-30 de minute). Se scoate tava din cuptor, se infasoara pulpele intr-o folie dubla de aluminiu si se lasa sa stea asa 5 minute inainte de a le taia felii. In acest timp, se mixeaza ierburile si marinata (puse de-o parte), se toarna intr-un bol impreuna cu untul taiat bucatele, mustarul si smantana, se adauga sare si piper si se amesteca bine. Se pune sosul astfel obtinut la incalzit (pe baie de apa) si se serveste impreuna cu feliile de carne si cartofi, preparati la cuptor impreuna cu friptura.