Ingrediente:
- 2 piepturi de pui intregi sau 4 jumatati de piept de pui,
- 3 linguri amidon,
- 1 lingura ulei,
- 3 catei usturoi tocati,
- 5 linguri sos soia,
- 1,5 linguri otet alb de vin,
- 6 cepe verzi taiate in bucati de 2-3 cm,
- ¼ pahar apa,
- 1 lingurita zahar,
- 1/8 lingura piper cayenne (se poate substitui cu ardei rosu iute pisat sau boia iute).
Mod de preparare:
Se curata pieptul de oase si piele si se taie carnea in cubulete de 1-2 cm. Se treceti puiul prin amidon. Se incingeti uleiul in wok sau tigaie si se adauga puiul si usturoiul. Cind puiul e putin rumenit, se adauga sosul de soia, otetul, zaharul si apa. Se acopera si peste 3 minute se adauga ceapa verde si ardeiul rosu. Se mai lasa 2 minute pe foc.
Mod de servire:
Se serveste cu orez la aburi.