Ingrediente (pentru 6 portii):
- 6 linguri ulei alune (sau orice alt ulei),
- 3 ardei rosii mici, curatati de seminte si maruntiti,
- 1 cana de morcovi taiati,
- 8 copane de pui fara piele sau oase taiate cubulete,
- 2 legaturi de ceapa verde,
- 3 linguri de usturoi tocat,
- 1/4 pahar apa,
- 4 linguri sos de soia,
- 4 linguri otet,
- 4 linguri amidon de porumb,
- 4 linguri zahar.
Mod de preparare:
Se incinge uleiul. Cind incepe sa fumege se adauga ardeii iuti maruntiti si morcovii. Cind morcovii se inmoaie, se adauga puiul. Cind puiul e aproape gata, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa inca 3 minute sau pina cind puiul e complet facut. Se amesteca apa, sosul de soia, otetul, amidonul si zaharul si se toarna in tigaie; se amesteca pina sosul se ingroasa un pic.
Mod de servire:
Se serveste cu orez la aburi.