Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 1 pui mare,
- 4 cartofi,
- 4 cepe,
- 500g rosii,
- 4 catei de usturoi,
- 1 ardei gras rosu,
- 6 linguri ulei,
- ½ lingurita curry pudra,
- ½ lingurita boia de ardei,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se portioneaza puiul in 6-8 bucati si se pudreaza cu sare, piper, curry, boia. Se toaca apoi usturoiul si ceapa foarte fin. Se curata cartofii si se taie cubulete, la fel ca si ardeiul gras. Se oparesc rosiile se decojesc si se taie cubulete. Bucatile de pui se prajesc, 10 minute in ulei, apoi se scot si se pun deoparte, in locul lor calindu-se legumele. Dupa ce s-au calit legumele, se aseaza intr-un vas termorezistent iar bucatile de pui se pun deasupra. Se acopera si se dau la cuptor 30 minute la foc potrivit.