Karahi este o cratita din metal cu doua minere extrem de usor de minuit, asemanatoare unei tigai. Atunci cind mincarea se face in karahi, focul este de cele mai multe ori la maximum.
Ingrediente:
- 2 linguri de unt clarificat,
- 3 catei de usturoi zdrobiti,
- o ceapa taiata marunt,
- 2 linguri de garam masala,
- o lingurita de seminte de coriandru macinate,
- o jumatate de lingurita de menta uscata,
- o frunza de dafin,
- 750 de grame de carne de pui slaba fara oase, taiata in cuburi potrivite,
- o ceasca de supa/zeama de carne de pui,
- o lingura de patrunjel proaspat tocat,
- sare,
- piine calda de casa.
Mod de preparare:
Se incinge untul clarificat intr-o karahi, o tigaie sau o cratita mare din metal. Se adauga usturoiul si ceapa. Se prajesc, amestecind continuu, timp de aproximativ 4 minute, pina cind ceapa a devenit aurie. Se adauga peste ceapa si usturoi garam masala, coriandrul macinat, menta si frunza de dafin. Apoi se adauga carnea de pui si se lasa la foc mare, amestecind din cind in cind, timp de aproximativ 5 minute. Se toarna supa de carne de pui, se da focul mai mic si se lasa sa fiarba timp de 10 minute, pina cind sosul s-a ingrosat, iar din carne iese lichid limpede atunci cind este intepata cu un cutit ascutit. Se adauga patrunjelul proaspat tocat si se asezoneaza cu sare dupa gust. Se amesteca bine si se serveste imediat cu piine calda de casa.