Ingrediente (pentru 4 portii):
- 1 pui (circa 1,2kg),
- sare,
- piper,
- 125g bacon afumat,
- 150g ciuperci,
- 500g cartofi,
- 4 rosii,
- 2 linguri ulei de masline,
- 250g masline verzi mari fara samburi,
- 2 cl coniac.
Mod de preparare:
Se spala puiul, se sterge cu un prosop de bucatarie din hartie si se freaca pe dinauntru si pe dinafara cu sare si piper. Baconul se taie cuburi. Se curata ciupercile si se taie bucati potrivite. Se curata si se taie cartofii. Se cresteaza rosiile, se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Se curata de seminte. Intr-o cratita se incinge uleiul de masline si se prajeste baconul. Se introduce apoi puiul in cratita si se prajeste bine de jur imprejur. Se adauga cartofii, ciupercile, maslinele si rosiile; se sareaza se pipereaza si se inabuse 5 minute. Se adauga apoi si coniacul. Se aseaza capacul pe cratita si se coace totul la cuptor timp de o ora. Se potriveste din nou de sare si piper, dupa gust, si se serveste aburind.