Ingrediente:
un pui de circa 1,5 kg, o lingurita de unt, o lingurita de ulei, doi catei de usturoi, zece ramurele de cimbru si rozmarin, 1,5 dl de supa de pui, trei linguri de smantana dulce, sare si piper negru.
Incalziti cuptorul la 220 de grade Celsius. Puiul intreg se prajeste la foc intens in uleiul si untul topit puse impreuna – pe fiecare parte pana cand devine auriu. Dupa aceasta puneti puiul intr-un vas oval de marime medie care are si capac, impreuna cu sosul rezultat din prajit. Se adauga sarea, piperul, usturoiul, 1/3 din supa, rozmarinul si cimbrul, se acopera si se lasa in cuptor 45 de minute. Dupa aceea se scoate capacul si se mai lasa 15 minute la cuptor. Se pune puiul pe o farfurie incalzita. Intr-o oala se pune la fiert restul de supa si sosul ramas in vasul in care a stat puiul in cuptor. Se amesteca continuu si se fierbe pana cand se injumatateste cantitatea. Lasati sosul sa se raceasca un pic dupa care adaugati smantana. Ornati puiul cu restul de ramurele de rozmarin si cimbru si serviti sosul intr-un vas separat. Se serveste cu cartofi la cuptor.