Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de masline,
- 4 catei de usturoi, decojiti si zdrobiti,
- un pui de aproximativ 2,25 kilograme, transat in bucati egale sau aceasi cantitate de pulpe, piept sau aripi de pui,
- o ceasca de vin alb sec,
- doua linguri de otet slab,
- o ceasca de masline negre intregi de la care se scot simburii,
- o ceasca de masline negre taiate marunt,
- o jumatate de ceasca de patrunjel proaspat tocat,
- o jumatate de lingurita de sare,
- un sfert de lingurita de piper macinat,
- felii de lamiie (optional).
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul de masline la foc potrivit. Adaugati usturoiul si lasati pe foc aproximativ un minut sau pina cind se inmoaie. Nu il lasati sa capete culoare maronie. Adaugati bucatile de carne de pui si lasati pe foc pina cind devin maroniu-auriu pe toate partile. Adaugati vinul si otetul. Mariti flacara usor si aduceti totul la fiert. Lasati pe foc aproximativ 5 minute. Adaugati maslinele – si pe cele taiate marunt, si pe cele intregi de la care ati scos simburii -, patrunjelul, sarea si piperul. Amestecati pina cind compozitia se omogenizeaza. Dati focul mai mic, acoperiti si lasati asa intre 20 si 30 de minute, intorcind din cind in cind bucatile de carne de pe o parte pe alta pentru a se face in profunzime. Mai adaugati apa sau vin daca vi se pare ca sosul a scazut prea mult si carnea este prea uscata. Aranjati bucatile de pui pe un platou incalzit in prealabil si turnati sosul deasupra. Daca se doreste, se poate servi cu felii de lamiie.