Ingrediente (pentru 4 portii):
- 1 pui maricel (circa 1,3 kg),
- sare,
- piper,
- 250 g ciuperci,
- 750 g cartofi mai marunti (nesfaramiciosi),
- 1 kg rosii carnoase,
- 125 g costita afumata,
- 150 g masline verzi,
- 3 linguri coniac sau rachiu.
Mod de preparare:
Se spala puiul, se zvanta, se freaca cu sare si piper si se leaga aripile. Ciupercile curatate se taie in doua, cartofii se curata de coaja si se lasa intregi, iar rosiile se curata de pielita, se indeparteaza semintele si se taie bucatele. Se taie costita bucatele si se pune la prajit – impreuna cu cartofii – intr-o cratita bine incinsa. Se adauga ciupercile, rosiile si maslinele, se dunstuiesc putin, dupa care se scot toate si se pun deoparte. Se pune in cratita puiul si se prajeste pe toate partile. Se stinge cu coniac sau cu rachiu, se adauga slaninuta si legumele puse deoparte, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba innabusit 45 de minute, la foc potrivit.