Ingrediente:
- carnea se fierbe cu zarzavat,
- un galbenus fiert,
- un galbenus crud,
- 300 ml untdelemn,
- 100 ml smintina,
- mustar,
- ceapa verde,
- o frunza de telina,
- marar,
- zeama de lamiie,
- sare.
Mod de preparare:
Se va folosi numai o parte din carne pentru salata cu maioneza, daca nu sint multe persoane la masa. Din restul puiului (picioare, aripi) se vor pregati: pilaf sau ciulama, sau rasol cu un sos oarecare. Se poate pune la fiert, de la inceput, numai carnea necesara, picioarele lasindu-le pentru friptura. Carnea fiarta se curata de pe oase, se taie in cubulete zarzavatul, de asemenea, se mai adauga 2 cartofi de marime mijlocie fierti, taiati in cubulete si o lingurita cu mazare. Maioneza se prepara din cantitatile mentionate, se amesteca cu smintina, se adauga sare, zeama de lamiie, mustar, ca sa aiba gust mai picant, iar pentru aroma se pun: marar, o frunza de telina sau patrunjel – toate taiate marunt si putina ceapa, rasa prin razatoarea cu gauri mici; apoi se adauga carnea si zarzavatul. Salata se asaza pe platoul de servit, se niveleaza si se orneaza cu masline taiate in forma de stea si cu gogosari, etc.