Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
- 500 g piept de pui,
- 150 g ciuperci crude (sau de la conserva),
- 1 ardei gras rosu, un ardei gras
verde, un ardei iute, - 2 cepe medii,
- 2 linguri de ulei,
- sos soia,
- 1 lingurita de amidon,
- un cub de concentrat de vita,
- 1 catel de usturoi,
- ¼ lingurita de amestec de condimente
Mod de preparare:
Se taie carnea feliute subtiri. Intr-o tigaie mare se pune uleiul, amestecul de condimente si
catelul de usturoi pisat iar apoi se pune carnea. Se tine pe foc iute pana ce carnea s-a rumenit
putin iar apoi se adauga ceapa curatata si taiata in 4. Se mai lasa 2 minute pana cand se
desprind foile de ceapa, ceapa ramanand crocanta.
Ciupercile se spala bine si se indeparteaza coditele, apoi se taie pe lungime. Ardeii grasi se
curata si se taie cubulete. Ardeiul iute se curata si se taie marunt. Se prepara un sos din 100
ml apa, amidon, 1.5 linguri sos soia si cubul de vita maruntit. Se pun ciupercile, ardeiul gras
si ardeiul iute (dupa gust) intr-un vas la foc iute cam 2 minute, pana se fragezesc putin, apoi
se adauga sosul. Se lasa pe foc pana se ingroasa putin sosul iar apoi se adauga carnea cu
ceapa cu tot. Se mai lasa 2 minute pe foc. Se servesc cu orez.