Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 8 pulpe de pui (750 g),
- 2 linguri unt topit,
- 2 catei de usturoi zdrobiti,
- 60 ml ulei de masline,
- 2 cepe mari taiate rondele,
- 1 conserva rosii decojite (circa 450 g),
- 1/4 lingurita piper macinat,
- 1 conserva bame (circa 825 g).
Mod de preparare:
Se spala pulpele, se aseaza pe un gratar in tava de aragaz unsa putin, se baga la cuptor, sub grill, si se rumeneste 12 minute la foc potrivit. Se unge din cand in cand cu unt topit si putin usturoi si cand e gata se pune deoparte, la cald. Se-ncinge uleiul intr-o cratita, se prajesc ceapa si restul de usturoi circa 3 minute la foc iute, amestecand intruna, apoi se da focul mai mic si se mai dunstuiesc inca 10 minute, amestecand din timp in timp. Se adauga rosiile si piperul, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba alte 5 minute. Se incinge cuptorul la 190ºC. Se incorporeaza si bamele scurse bine, se fierb si ele – tot cu capac – 10 minute, dupa care se rastoarna intr-o forma rezistenta la foc. Se pun si pulpele de pui peste bame, se baga la cuptor si se lasa 15 minute sa se patrunda. Puiul cu bame se serveste cald, cu paine de casa, masline si branza.