Ingrediente:
- 1/2kg de bame,
- o ceapa,
- 50 g de unt,
- 5-6 rosii,
- 3 linguri de vin alb,
- patrunjel verde,
- sare,
- 1 pui mare,
- ulei,
- bors sau otet.
Mod de preparare:
Spalati foarte bine bamele, apoi opariti-le cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care ati pus 3 linguri de otet. Lasati-le 10-15 minute, apoi limpeziti-le cu multa apa rece. Taiati carnea de pui in bucati potrivite, puneti-o in cratita cu ulei, acoperiti si lasati pe foc mic pina se rumeneste frumos. Puneti atita apa cit sa acopere carnea si lasati vasul sa fiarba la foc domol. Cind carnea este aproape fiarta, puneti bamele, patrunjel, sare, rosiile taiate, vinul si continuati fierberea la cuptor pina cind sosul scade potrivit.
Servire:
Serviti preparatul cald.