Ingrediente:
- un pui grill,
- unt,
- lamaie,
- sare,
- piper,
- nucsoara,
- 5-6 gulii,
- 200 g carote (morcov mic dulce),
- 500 g ciuperci intregi din conserva.
Preparare:
Puiul se spala, se freaca cu foarte putina sare, se pune intr-o tava cu apa o foaie de dafin si putin ulei la cuptorul incins la 180g, la fiecare 6-7 minute puiul se unge cu unt, iar la 30 minute se stoarce 1/2 lamaie peste el, si restul de a/2 se pune felii in tava, din cand in cand se mai stropeste si cu jiul din tava, cu 5 minute inainte de a fi gata se unge bine cu o lingurita de mustar amestecata cu o lingurita de miere, asta dupa ce s-a dat sare. Din gulii se prepara un sote si se serveste alaturi de pui soter de ciuperci si morcov intreg (carote), toate sote-urile se fac in unt. Se poate servi alaturi de un vin alb sec.