Ingrediente:
Pentru 12 bucati:
- 3 albusuri albusuri,
- 176 gr. zahar,
- 150 gr. nuci macinate,
- 1 lingura faina de cartofi.
Umplutura si ornare:
- 150 gr. ciocolata menaj, inchisa la culoare,
- 4 dl smintina de frisca,
- 1 lingurita cacao,
- 1 lingurita zahar pudra.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se deseneaza 24 cercuri, circa 7 cm in diametru pe hirtia/hirtiile pergament care se pune/pun in tava/tavi.
2. Se bat albusurile spuma. Se adauga zahar, cite putin si se bate mereu pina se obtine o bezea tare. Se amesteca nucile macinate cu faina de cartofi, se pune amestecul acesta in bezea si se amesteca foarte usor.
3. Se intinde bezeaua pe discurile desenate si se coc circa 45 minute sau pina se desfac de hirtie si se simt uscate. Se pot lasa in cuptorul inchis apoi, sa se usuce la caldura cuptorului.
4. Se topeste ciocolata in baie de apa calda (Bain-Marie) si se unge cu pensula pe blaturile reci, deasupra (pe o parte a blaturilor). Ciocolata care ramine se intinde subtire pe hirtie pergament, se lasa sa se intareasca si se taie apoi sub forma de romburi sau se rupe in bucatele mari.
5. Se bate frisca, se umple un cornet cu virt dantelat. Se intinde frisca pe toate blaturile, se lipesc doua cite doua (sa iasa 12 bucati). Deasupra se infig bucatelele de ciocolata. Se amesteca cacaua si zaharul pudra si se cerne peste prajituri.