Ingrediente (pentru 6 portii):
Blat:
- 150 g faina alba
- 120 g zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 5 galbenusuri
- 5 linguri cacao pudra
- 1 esenta rom
- 1 plic praf de copt
Crema de ciocolata:
- 200 g ciocolata neagra pentru menaj
- 150 g zahar pudra
- 50 unt
- 5 linguri lapte
- 1 esenta de vanilie
Ornat:
- 100 g migdale
- 100 ml sirop de zahar sau de fructe
Pentru a prepara blatul se bat galbenusurile cu zaharul cu ajutorul unui mixer la viteza mare. Se adauga pe rand faina, cacao si praful de copt, apoi uleiul, laptele si esenta si se amesteca cu mixerul la viteza mica pana se omogenizaeza. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara cu peretii inalti tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
Intre timp se prepara crema de ciocolata: Se rupe tableta de ciocolata amaruie in bucati cat mai mici care se topesc la bain Marie. Intr-un bol se amesteca separat restul ingredientelor pentru crema si se bat cu un tel pana se omogenizeaza. Ciocolata se ia de pe foc si se raceste, dupa care se adauga peste compozitia din bol, amestecandu-se pentru a se incorpora.
Blatul se insiropeaza dupa ce s-a racit complet si se intinde deasupra crema de ciocolata. Se presara peste prajitura fulgii de migdale si se tine la frigider peste noapte. A doua zi se taie bucatele.
Pofta buna!