Ingrediente (pentru 10 prajiturele):
- 50 g nucă de cocos rasă
- 2 albușuri de ou
- 70 g unt
- 30 g făină
- 80 g de zahăr pudră
- 1 esenta vanilie
- 1 varf de cutit de praf de copt
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Într-un castron, se amestecă făina, zahărul pudră, praful de copt si nuca de cocos rasă.
Într-un alt castron, se bat cu telul ușor albușurile de ou până devin spumoase. Se adauga albușurile de ou în amestecul de nucă de cocos și se amestecă bine. Se adauga si esenta de vanilie și se amestecă din nou.
Într-o cratiță mică, se topeste untul și se fierbe la foc mic până devine maroniu, se lasa un pic la racit si se adauga in compozitie. Se toarna compozitia in forme mici de briose, tarte sau in matrite de silicon si se coace timp de aproximativ 12 minute la 180 de grade.
Pofta buna!