Bezea:
- 5 albusuri
- 200 g zahar pudra
- o lingura amidon de porumb
- o lingura otet
- un praf de sare
- 2 esente de vanilie
Crema de lamaie:
- 2 oua
- 75 g zahar pudra
- 50 g unt
- sucul si coaja de la 1 lamaie
Decor:
- 200 g fructe de padure sau capsuni
- (sau orice fructe doriti)
Pentru a face baza de bezea, se intinde o foaie de copt pe tava cuptorului. Albusurile se bat cu un praf de sare. Zaharul pudra se adauga treptat si se bat in continuare cu mixerul pana se intaresc. Se adauga amidonul, esentele si otetul si se amesteca usor sa se incorporeze. Se intinde pe hartia de copt in forma de cerc cu diametrul aproximativ de 24 cm. Se coace in cuptor la 180 de grade timp de 1 ora. Se lasa in cuptor la racit cu usa deschisa.
Intre timp se prepara crema de lamaie: ouale se bat impreuna cu zaharul pana se topeste. Se adauga pe rand zeama de la lamaie si coaja acesteia rasa, untul topit si se amesteca pana se incorporeaza. Se pune compozitia pe foc la bain Marie (intr-o cratita deasupra altei cratite cu apa care fierbe). Se amesteca incontinu pana se intareste compozitia si arata ca o crema omogena. Se lasa la racit.
Cand bezeaua s-a racit complet, se intinde crema racita deasupra si se orneaza cu fructe de padure, capsuni sau bucati de alte fructe. Se pudreaza pe deasupra cu zahar.