Ingrediente:
- 10 oua,
- 650g zahar tos,
- 100ml lapte,
- 200g unt,
- 300g nuci,
- 5 linguri faina.
Mod de preparare:
Foile: Se bat putin 10 albusuri si apoi se freaca cu 300g de zahar tos. Se adauga 250g de nuca, care in prealabil a fost usor coapta in cuptor si apoi data prin masina de tocat. Se pune pe rand cele 5 linguri de faina amestecand incontinuu. Aluatul obtinut trebuie impartit egal pentru trei foi. Pe fundul tavii se aseaza o coala de hartie (calc) pentru copt, din comert. Fiecare foaie se coace 15 minute in cuptorul incins, daca aveti termometru, la 220°C. Foaia se lasa la racit in tava. Se desprinde mai usor de hartia de copt, daca este rece.
Crema: Se bat cele 10 galbenusuri cu 250g de zahar si apoi se adauga 100ml de lapte. Intr-un vas cu pereti dubli (pentru fiert laptele) se fierbe “pe aburi” pana se ingroasa. Cand compozitia s-a racit, se incorporeaza untul si apoi se intinde crema intre foi.
Glazura: Se ard intr-o craticioara 100g de zahar. Cand zaharul incepe sa se inchida la culoare, este gata. Se adauga o mana de nuca (usor coapta la cuptor) pisata mare si se amesteca. Se pune vasul in apa la racit. Cand se desprinde zaharul de pe peretii vasului, se piseaza si se repartizeaza uniform pe deasupra.