Ingrediente:
- 250g faina,
- 2 oua,
- 200g zahar,
- 200g unt,
- 2 lingurite praf de copt,
- 200g migdale macinate,
- 1 portocala (suc + coaja rasa),
- 3g nucsoara,
- un varf de cutit de sare.
Pentru sirop:
- 6 portocale,
- 150g zahar,
- 1 plic de zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru blat, cu mixerul, timp de cinci minute, pana ce se obtine o crema omogena. Se unge o forma rotunda cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in forma si se coace la foc potrivit cca. 45 minute. Pentru sirop se stoarce zeama portocalelor si se rade coaja a trei dintre ele. Se fierbe sucul 30 minute impreuna cu zaharul, 100ml apa si zaharul vanilat. Blatului i se taie parte de deasupra si se insiropeaza uniform cu jumatate din cantitatea de sirop. Se serveste cu sirop si felii de portocale si iaurt cremos.