Ingrediente:
- 200g faina,
- 800g zahar,
- 8 oua,
- 400g margarina,
- 200g nuci macinate,
- 150g cacao,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- 1 plic praf de copt,
- 1 lingurita bicarbonat,
- 1 lingura coaja rasa de lamaie.
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu 400 g zahar. Se adauga teptat bucatile de margarina si se amesteca in continuare, pana ce se incorporeaza in compozitie. Se adauga faina in care s-au amestecat 10g cacao, praful de copt, bicarbonatul, nuca si vanilia. Se bat toate cele 8 albusuri spuma si se toarna in compozitia care se omogenizeaza prin rasturnare, nu prin amestecare. Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit 50 minute. Peste blatul fierbinte se toarna o crema obisnuita din 4 galbenusuri frecate cu 200g zahar praf si cu coaja de lamaie. Se pune prajitura din nou in cuptor pentru 5 min. Intre timp, se prepara un sirop din 50g cacao, 200g zahar si 200ml apa clocotita. Siropul se toarna peste prajitura fierbinte, scoasa din cuptor. Se taie in bucati numai dupa ce s-a racit.