- 14 oua, 2 cani de zahar
- o cana si jumatate de faina
- 200 g unt, 2 cani de lapte
- 4 lingurite de ness
- un pliculet de praf de copt
- o sticluta de esenta de vanilie
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma opt albusuri cu o jumatate de cana de zahar, iar opt galbenusuri se freaca impreuna cu praful de copt si cu jumatate din cantitatea de unt. Se amesteca intre ele cele doua compozitii, apoi se incorporeaza o cana de faina. Blatul obtinut se coace intr-o tava unsa cu unt, apoi, dupa ce s-a racit, se taie in doua, pe inaltime. Se fierbe laptele, timp in care se freaca galbenusurile ramase cu o jumatate de cana de zahar si restul de faina. Se toarna peste lapte si se lasa la fiert pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga restul de unt si esenta de vanilie. Dupa ce se raceste, se intinde intre jumatatile de blat. Se caramelizeaza patru linguri de zahar, apoi se bat spuma albusurile ramase cu restul de zahar si nesul, turnand deasupra zaharul ars si amestecand bine. Cu aceasta crema se glazureaza prajitura.