Ingrediente (pentru 8 portii):
- 40 g unt
- 150 g faina alba
- 50 g faina integrala
- 10 linguri lapte
- 5 linguri miere
- 1 lingurita drojdie sau 1 plic drojdie uscata
- 1 ou
- 1 lamaie
- sare
- zahar pudra pentru decor
Laptele si untul se pun la fiert intr- craticioara la foc mic fara sa dea in clocot, si se adauga mierea. Dupa 2 minute se ia de pe foc si se lasa la racit. Faina se amesteca cu oul, drojdia, coaja de lamaie rasa, zeama de la o jumatate de lamaie si un praf de sare, amestecand continuu. Se adauga peste faina compozitia de lapte si miere, putin cate putin, amestecand, dupa care se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt sau alta forma la alegere. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 45 minute. Cand este gata se lasa la racit si se taie felii sau cubulete peste care se presara zahar pudra.
Pofta buna!