Ingrediente:
- 750g mere acrisoare,
- 250ml vin alb,
- 105g zahar,
- 125g branza de vaci,
- 425ml lapte,
- 5 linguri ulei,
- 250g faina,
- 3 lingurite praf de copt,
- 1 plic praf de budinca de vanilie,
- 1 lingurita scortisoara,
- 1 plic glazura de gelatina transparenta.
Mod de preparare:
Se curata merele si se taie bucatele. Se fierb cu vin si 10g zahar cca. 5 min. Se racoresc si se scurg. Se pastreaza sucul. Se incinge cuptorul la 200grade. Branza de vaci se amesteca impreuna cu 50ml lapte, ulei, 65g zahar. Separat se amesteca faina cu praf de copt si se inglobeaza in compozitia de branza. Se tapeteaza cu hartie o forma si se imbraca in aluat. Se coace 30min. Se amesteca praful de budinca cu 60ml lapte si 10g zahar, iar restul de lapte se pune la fiert. Se adauga compozitia preliminara de budinca si se toarna peste aluat. Se pregateste glazura din praf, restul de zahar si vin si se aseaza pe prajitura.