Ingrediente (pentru 16 bucati):
- 1 borcan (370 ml.) compot de visine (pentru diabetici),
- 75 g. de unt,
- 60 g. de indulcitor pentru diabetici,
- sare,
- 2 oua,
- 80 g. de gris,
- 100 g. de alune macinate,
- 1 lingurita de praf de copt,
- putina margarina si pesmet pentru tava,
- 10 g alune feliate,
- 6 grame de zahar pudra.
Mod de preparare:
Se scurg visinele. Se freaca bine untul cu indulcitor si cu sare. Se adauga ouale treptat. Se amesteca grisul cu praful de copt si cu alunele macinate si se adauga la aluat. Se adauga visinile si se amesteca cu grija. Se unge o forma cu margarina si se presara cu pesmet. Se toarna aluatul in forma si se introduce la cuptor. Se coace cca. 30-35 de minute, apoi se scoate, se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Se rumenesc feliile de alune intr-o tigaie, fara ulei. Se presara apoi pe prajitura, impreuna cu zaharul pudra.