Ingrediente:
Pentru 4 portii:
- 250g unt,
- 300g zahar,
- 250g branza de vaci,
- 7 ml esenta de vanilie,
- 3 oua,
- 360g faina,
- 10g praf de copt,
- 1 varf cutit de sare,
- zahar pudra,
- 50 ml suc de lamaie.
Mod de preparare:
Untul si zaharul se amesteca bine intr-un castron pana se topeste zaharul; adaugati branza de vaci + vanilia si continuati amestecarea timp de inca 2 -4 minute. Se adauga ouale pe rand, omogenizand crema dupa fiecare ou. In final, turnati faina si praful de copt, inglobandu-le in crema de oua. Ungeti o tava cu putin unt si turnati crema. Prajitura se coace in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C timp de 15 minute, apoi se reduce temperatura cu o treapta si se mai coace inca 45 minute. Pentru glazura,se amesteca sucul de lamaie cu zaharul pudra, astfel incat sa se obtina o pasta subtire. Aceasta pasta se toarna peste prajitura fierbinte si se intinde bine cu un cutit lat pe toata suprafata.