Ingrediente:
Pentru blat:
- 550g aluat fraged (sau frantuzesc).
Pentru umplutura:
- 125g unt,
- 125g zahar pudra,
- 2 oua,
- 125g miez nuca,
- 175g ciocolata simpla,
- 2 linguri lichior cafea,
- 1 plic zahar vanilat.
Pentru glazura:
- 1galbenus,
- 1lingura lapte,
- 25gmigdale.
Accesorii necesare:
- Hartie pergament.
Mod de preparare:
Aluatul:
Se intinde aluatul fraged si se taie din el doua cercuri cu diametrul de 25cm si 27cm. Se asaza discul mai mic pe o hartie pergament impaturita in patru si unsa cu unt.
Umplutura:
Se freaca untul spuma ,se adauga zaharul pudra si ouale batute spuma (ca pentru omleta). Se amesteca in compozitia obtinuta nucile ciocolata taiata in bucati mari. Toarna aceasta compozitie in centrul discului mai mic. Umezeste cu apa marginea libera si suprapune apoi discul mai mare. Lipeste marginile intre ele presandu-le iar, apoi ruleaza marginea spre interior. Amesteca laptele cu galbenusul de ou si unge cu acest amestec prajitura, evitand marginile, altfel prajitura nu va mai creste uniform. Presara deasupra migdale pisate (taiate). Coace prajitura la 180 grade (foc potrivit) timp de 45 min. Scoate-o din cuptor cand este aurie si a crescut suficient. In caz ca incepe sa se inchida la culoare mai devreme acoper-o cu o coala de hartie. Inainte de a o servi las-o sa se raceasca 10 min. Se poate servi garnisita cu inghetata sau frisca.