Ingrediente:
Aluatul:
- 200 g faina,
- 200 g nuci macinate,
- 100 g unt,
- 1/4 l lapte,
- 4 oua,
- 120 g zahar,
- 30 g cacao,
- 20 g rom,
- o lingurita praf de copt.
Spuma:
- 4 albusuri,
- 200 g zahar tos,
- 15 ml rom,
- 1 zahar vanilat,
- 400 g marmelada.
Mod de preparare:
Untul moale se freaca cu zaharul, galbenisurile, laptele si apoi cu faina care a fost amestecata cu nucile macinate, cacaua, si praful de copt. Compozitia se desarta intr-o tava de cca 30 cm unsa cu margarina solida si tapetata cu faina. Tava se introduce in cuptor unde se lasa cca 30 min. Dupa ce tava s-a scos din cuptor prajitura se unge cu marmelada. Intr-un castron se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul tos si romul 8 -10 min insistind mereu pe fundul castronului pina ce aceasta se intareste si nu cade de pe tel. Se acopera bine cu un prosop si se lasa sa se raceasca.