Ingrediente (pentru 16 bucati):
Pentru aluat:
- 250 g unt moale,
- 125 g zahar,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- coaja rasa de la o lamaie,
- 1 galbenus,
- 375 g faina,
- 50 g migdale taiate marunt,
- 2 lingurite rase praf de copt.
Pentru umplutura:
- 200 g unt moale,
- 200 g zahar,
- 1 kg branza de vaci (20% grasime),
- 4 oua,
- 40 g amidon,
- 1 varf de cutit sare,
- 1 plic zahar vanilat,
- zeama si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.
Mod de preparare:
Se freaca untul spuma si se adauga – amestecand intruna – zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza coaja rasa de lamaie si galbenusul, apoi faina, migdalele si praful de copt si se amesteca bine. Se tapeteaza o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se pune pe fund jumatate din aluat, se intinde, apasandu-l cu degetele, si se coace 15 minute in cuptorul incins la 175ºC. Se freaca untul cu zaharul, se adauga branza de vaci bine scursa si restul ingredientelor, se amesteca bine si se intinde peste aluatul (copt) din tava. Deasupra se presara razatura (restul de aluat dat pe razatoare) si se coace 45 de minute la aceeasi temperatura. Se acopera prajitura (ca sa nu se arda), se reduce temperatura la 150ºC, se mai lasa sa se coaca inca 60 de minute si pe urma se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.