Prăjitură cu brânză
Aluat:
- 4 galbenusuri
- 300 g zahar
- 150 g ulei
- 150 g lapte
- 300 g faina
- 1 lingura bicarbonat
- 4 albusuri
Crema:
- 250 g margarina
- 300 g zahar pudra
- 500 g branza
- 1 pachet zahar vanilat
Mod de preparare:
Se prepara foile : galbenusurile se freaca bine
cu 200 g zahar. Se adauga treptat uleiul, apoi laptele, faina si bicarobanatul.
Albusurile se bat cu 100 g zahar si se amesteca cu compozitia de mai
sus.Compozitia rezultata se imparte in 4, se intind 4 foi si se coc pe dosul
tavii. Intre timp se prepara crema: margarina se amesteca cu zaharul
pudra si vanilia. Se adauga branza si se amesteca bine. Se pune cate un strat
de crema intre foi iar deasupra se pune zahar pudra. Pofta buna.
15 comments
De cand n-am mai mancat o placinta cu branzaaaaa! Se poate face si cu foi de cumparat?
Eu am facut placinta cu branza si stafide. Cu foi de cumparat. A iesit foarte buna, sau cel putin asa mi-au zis musafirii.
am incercat si eu reteta, a iesit excepional!
Pacat ca nu ai poza. Reteta arata destul de simpla, numai buna pentru o incepatoare in bucatarie. Multumesc
e buna tare prajitura, am incercat-o eu si mi-a iesit super buna!
aseara am facut o prajitura cu branza, mi-a iesit exceptionala. o recomand
Imi pare nespus de rau ca nu oferi si imagini, pentru a iesi cat mai buna trebuie un anume tip de branza?
toate prajiturilee de pe aici suna bine. trebuie sa le incerc pe toate
Imi este dor de o placinta cu branza dulce facuta la tara, cu un pahar de lapte proaspat … :((
Cred ca ar merge niste stafide sau gresesc ?
Ei bine, reteta asta o facea candva bunica…si credeti-ma..ii iesea de minune!
Niste stafide in branza aia ar face minuni…
Imi place la nebunie placinta de branza, insa sa nu fie cu stafide (nu suport stafidele).Nu exista sfarsit de saptamana sa nu faca mama o placinta de branza 🙂
Abia astept sa o incerc, cu urda am mancat si a iesit excelent:)
in seara asta ma pun sa fac prajitura cu branza, o sa revin cu un rasp sa va spun cum mi-a iesit1
Comments are closed.