Ingrediente:
- 200 g unt,
- 1/2 cana zahar,
- 1/4 cana miere,
- 2 oua usor batute,
- 1 cana de banane zdrobite,
- 2 cani de faina amestecata cu un praf de copt.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180°C. Se unge o forma dreptunghiulara adanca (21x14x7 cm) cu unt topit sau untdelemn, se acopera fundul si peretii laterali cu hartie de pergament, care se unge si ea. Se amesteca untul, zaharul si mierea pana se obtine o crema. Cand si cand, se adauga ouale, amestecand mereu. Se pune amestecul intr-un castron mare si se adauga bananele. Se pune faina cernuta cu o lingura de metal. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se pune aluatul in forma, netezindu-i-se suprafata. Se coace o ora, pana cand un pai varat in prajitura ramane curat. Inainte de a fi scoasa din forma, prajitura se lasa sa se raceasca vreme de 5 minute. Se serveste taiata felii, eventual cu un adaos de frisca.