Ingrediente (pentru 20 bucati):
Pentru aluat:
- 1 cubulet de drojdie,
- 75g zahar,
- 150ml lapte,
- 400g faina,
- 80g unt,
- 1ou,
- sare.
Pentru crema:
- 1kg afine,
- 500g branza de vaci,
- 125ml lapte,
- 1ou,
- 2 linguri de amidon alimentar,
- 3 linguri de zahar,
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie,
- 3 linguri zeama de lamaie.
Pentru glazura:
- 50g frisca,
- 2 oua,
- 100g zahar.
Mod de preparare:
Sfaramati drojdia si amestecati-o cu 1 lingurita de zahar si cu laptele caldut. Puneti faina si restul de zahar, untul taiat bucati, oul si sarea intr-un vas. Turnati deasupra laptele cu drojdia si framantati pana obtineti un aluat. Acoperiti vasul cu un prosop de bucatarie si lasati cca. 60 de minute la loc cald, sa dospeasca. Framantati bine aluatul si intindeti din el o foaie cat tava. Ungeti tava cu ulei si puneti in ea aluatul, ridicandu-l pe margini. Lasati-l sa dospeasca 15 minute. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Alegeti fructele spalati-le si lasati-le sa se scurga. Puneti branza de vaci intr-un vas si amestecat-o cu lapte, ou, amidon, zahar, coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Intindeti uniform compozitia cu branza peste aluat si presarati afinele deasupra. Pentru glazura, bateti frisca, ouale si zaharul si turnati compozitia peste afine. Coaceti prajitura 45 de minute. Scoateti-o din cuptor, lasati-o sa se raceasca si taiati-o bucati.