Ingrediente:
Pentru aluat:
- 40g biscuiti cu aroma de migdale,
- 125g faina,
- sare,
- 75g unt moale,
- 50g zahar tos,
- 1 plic de zahar vanilat.
Pentru umplutura:
- 750g mere,
- 25g unt,
- 2 linguri zahar tos,
- ½ lingurita scortisoara.
Mod de preparare:
Umpleti o punga cu biscuiti si presati-i cu facaletul pana se faramiteaza de tot. Puneti intr-un castron faina, sare, unt, si amestecati pana veti obtine o masa cremoasa si omogena. Apoi adaugati si zaharul tos, zaharul vanilat si biscuitii faramitati. Asezati compozitia intr-o tava rotunda (diam. 24cm) tapetata cu hartie speciala, presati aluatul apoi dati-l la racit. Incingeti bine cuptorul la 200ºC. Pentru umplutura curatati merele de coaja, taiati-le in 4 apoi dati fiecare sfert pe o razatoare speciala pana veti obtine felii subtiri. Aranjati toate aceste felii pe aluat. Topiti untul si turnati toata cantitatea peste mere. Amestecati zaharul tos si scortisoara intr-un castronel apoi presarati-le peste fructe. Dati prajitura la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 minute si verificati din cand in cand daca zaharul de deasupra in cepe sa se caramelizeze. Imediat cum observati acest lucru scoateti tava din cuptor si lasati-o pe un gratar. Ornati-o cu zahar pudra, taiati-o in felii ca de tort.