Ingrediente (pentru 12 bucati):
Aluat de strudel:
- 100 g faina,
- o lingura ulei,
- un galbenus.
Pentru garnitura:
- 1/2 baton de vanilie,
- 200 g smantana dulce (frisca nebatuta),
- 2 linguri zahar,
- 3-4 linguri migdale taiate felii.
Mod de preparare:
Aluatul – Se amesteca faina, uleiul, galbenusul si 3-4 linguri de apa – mai intai cu mixerul, apoi cu mana – pana ce se obtine un aluat neted. Se acopera cu un castron incalzit si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la temperatura camerei.
Garnitura – Se taie batonul de vanilie pe lung si se rade miezul cu un cutit. Se pun la fiert smantana, zaharul, miezul si batonul de vanilie si se amesteca pana ce se ingroasa. Se scoate batonul si se incorporeaza migdalele taiate. Se intinde aluatul in forma de cerc (diametru 30 cm) si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Marginile se indoaie circa 1/2 cm spre interior, formandu-se astfel de jur-imprejur o margine subtire si mai ridicata. Se toarna smantana cu vanilie si migdale peste aluat si se intinde pe toata suprafata. Se baga in cuptorul incins la 170 grade Celsius si se coace 12-15 minute, pana ce devine crocant. Cat este inca fierbinte, se taie bucati cu un cutit cu lama crestata.