Ingrediente:
- 2 portocale mari,
- 100 gr. zahar pudra,
- putina zeama de lamiie.
- Aluat de clatite:
- 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon,
- 2 oua,
- 125 gr. faina,
- zahar vanilat,
- ulei,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin zahar pudra si se stropesc cu citeva picaturi de zeama de lamiie. Se prepara aluatul de clatite: se bat cu telul ouale, se amesteca cu toata faina deodata, se subtiaza cu laptele rece la care se adauga la nevoie apa sau sifon. Se bate bine pina cind se obtine un aluat omogen mai gros. Se inmoaie feliile de portocale in acest aluat curgator si se prajesc repede in ulei incins.
Mod de servire:
Se servesc calde presarate cu zahar vanilat. Sint bune si reci.