Ingrediente (pentru 8 persoane):
- 2 pui,
- 750g ceapa,
- 750g rosii,
- 150ml ulei,
- 3 linguri pudra de curry,
- ¼ l supa de pui (sau un cub de Knorr dizolvat in apa),
- 1 lingura de faina,
- 400g orez cu bobul lung,
- 1 lingura de faina,
- 4 catei de usturoi.
Garnituri:
- 3 banane,
- 1 cutie mica de ananas,
- 1 castravete,
- 2 rosii,
- un fruct de mango,
- un bol de iaurt,
- un bol cu sos de chili,
- 100g nuca de cocos rasa,
- 8 clatite din orez, foarte fine si crocante – de vanzare in magazinele de specialitate.
Mod de preparare:
Se portioneaza puii, se condimenteaza cu curry si se calesc bucatile pe toate partile in ulei, intr-un vas de teflon. Cand sunt bine rumenite, se dau deoparte. In locul lor, se pune ceapa taiata marunt, usturoiul si rosiile curatate de coaja si taiate bucati. Se calesc impreuna la foc potrivit, adaugand ulei daca este nevoie. Nu lasati ceapa sa devina maronie. Se presara o lingura de faina, se amesteca, se pun bucatile de pui si se adauga supa. Cand preparatul incepe sa clocoteasca, se acopera vasul si se lasa la foc mic aproximativ o ora. Daca sosul scade prea mult, se adauga supa. Separat, se fierbe orezul in apa cu sare. Dupa 12-15 minute se stinge focul si se lasa vasul acoperit cu capac.
Mod de servire:
Mai intai pregatim garniturile in boluri mici: rondele de banana stropite cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri, bucati de ananas din conserva, rondele de castravete proaspat, rosii decojite, taiate sferturi, nuca de cocos rasa, iaurt etc. Savoarea lor variata (dulce, acidulata, racoritoare, acra) se potriveste de minune cu preparatul de baza. In centrul mesei, asezati platoul cu orez peste care ati pus bucatile de pui bine acoperite cu sos. Totul, tinut la cald. Fiecare comesean se va servi cu orez, pui cu sos si garnitura dupa plac. Vom avea grija sa punem pe masa bauturi usoare pentru ca mancarea condimentata provoaca sete: vin roze usor, ceai rece etc. Ca desert va fi apreciata o salata de fructe exotice.