Ingrediente (pentru 18-24 bucati):
- 4 cepe mari,
- 4 catei de usturoi,
- 1 ceasca faina,
- 1 ou,
- 1 lingurita praf de copt,
- 1 lingurita praf de chili (sau boia),
- ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Se curata ceapa, se taie mai intai in doua si pe urma rondele foarte fine. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se amesteca faina cu praful de copt si praful de chili (boiaua), se adauga apa cat cuprinde si se face un aluat cremos, in care se incorporeaza apoi ceapa si usturoiul. Se toarna uleiul intr-o tigaie mare, cu fundul drept (stratul de ulei sa masoare 2 cm), se ia cate-o lingura din aluat si se pune in tava. Placintelele se prajesc pe ambele parti, pana ce se patrund si se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc fierbinti, cu ketchup sau sos de chili.