Ingrediente (pentru 4 portii):
- 1 pachet cu aluat de pizza (circa 250 g),
- 150 g ceapa,
- 30 g unt,
- piper,
- sare,
- 300 g varza acra tocata,
- 400 g smantana,
- 3 oua,
- 1/2 lingurita chimen,
- un praf de nucsoara.
Mod de preparare:
Prelucrati aluatul conform indicatiilor de pe ambalaj. Intindeti-l cu sucitorul astfel incat sa iasa ceva mai mare decat o forma rotunda de copt (diametrul 26 cm). Intindeti-l apoi in forma unsa cu unt, ridicandu-i marginile in sus circa 4 cm. Curatati cepele si tocati-le. Caliti-le in untul incins 5 minute. Adaugati varza acra stoarsa de zeama si lasati-o si pe ea sa se caleasca putin. Dati tigaia deoparte. Bateti bine ouale cu smantana (sa fie groasa). Amestecati-le cu varza. Sarati si piperati puternic, adaugati chimenul si praful de nucsoara. Turnati compozitia peste aluatul din forma. Bagati placinta in cuptorul incins dinainte, pe treapta a doua. Lasati sa se coaca 45 de minute. (Pentru decor, puteti pune cateva felii de ardei deasupra.)