Ingrediente (pentru cca. 20 de portii):
- 500 g. de faina,
- 250g. unt,
- 1 lingura de margarina,
- sare si piper,
- 6 oua,
- 750 g. de praz,
- 400 g. de ceapa rosie,
- cca. 1 lingura de cimbru uscat,
- margarina pentru tava, 250 g. de smantana,
- nucsoara macinata,
- 1 legatura de patrunjel,
- 200 g. de cascaval ras,
- 200 g. de branza Camembert.
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu unt si sare. Se adauga doua oua si putina apa rece. Se framanta totul pana se obtine un aluat uniform. Se lasa acoperit cca. o ora. Se curata si se spala prazul si se taie rondele. Se curata ceapa si se taie rondele. Se incinge o lingura de margarina in care se caleste prazul si ceapa 5-6 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si se lasa sa se raceasca. Se intinde aluatul intr-o tava unsa, ridicandu-se usor de-a lungul marginilor. Se introduce la cuptor si se coace cca. 20 de minute. Se amesteca smantana cu 4 oua. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se spala patrunjelul, se usuca si se toaca marunt. Se adauga patrunjelul si cascavalul ras la amestecul de praz cu ceapa si se aseaza compozitia peste aluat. Se taie branza Camembert in felii si se aseaza deasupra. Se toarna smantana deasupra si se mai coace inca 25 de minute.