Ingrediente:
1 kilogram de faina, dovleac, ulei, 1 lingurita drojdie, apa calduta, grasime.
Dovleacul se da prin razatoare, se amesteca cu zaharul si se pune la topit in cuptor. Se lasa pana cand a scazut apa. Drojdia se amesteca cu apa calduta pentru a se realiza maiaua, sa adauga restul de apa calduta, grasimea si faina si se face o coca mai moale. Se imparte in atatea parti cate foi vrem sa avem, dupa care cu facaletul se intinde fiecare foaie si se presara cu amestecul compus de ulei si grasime pe care dinainte le-am incalzit. Din fiecare foaie mai mica se face cate o foaie mai mare, pe care o ungem cu grasime si o impaturim in forma de dreptunghi care sa corespunda cu dimensiunile tavii. Se impaturesc si se suprapun in tava avand intre ele compozitia facuta din dovleac. Dupa ce s-au pregatit astfel toate foile si dupa ce se umple tava, foile se taie in bucati. Placinta se presara cu amestecul de untura si se baga la cuptorul inainte incalzit la 200 de grade. Dupa ce se coace se scoate, se stropeste cu apa si se acopera ca sa fie moale.