Ingrediente:
Foile se coc separat.
Umplutura:
- 1 kg dovleac,
- curatat de coaja si seminte si apoi cintarit,
- 100 g unt,
- 50 – 100 g zahar,
- vanilie.
Mod de preparare:
Dovleacul se rade prin razatoarea cu gauri mari, intr-o cratita de 2 1/2 l, apoi se adauga zaharul si untul si se lasa acoperit la foc mic (pe un disc de metal), amestecind din cind in cind. Cratita se poate introduce in cuptor, acoperita, amestecind si aici, din cind in cind, ca dovleacul sa nu se prinda de cratita. Nu trebuie sa se terciuiasca, ci numai sa se moaie. Va fi gata in 30-40 minute (si zeama va scadea). Apa nu se pune deloc. Cind se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul (un plic). Dupa ce s-a tinut la rece, se intinde umplutura uniform pe o foaie coapta, se niveleaza cu cutitul (grosimea de 2-3 cm) si, apoi, se acopera cu foaia a doua. Se pudreaza cu zahar si se taie in patrate.