Ingrediente:
1 kg cartofi, 80 g untura de porc, sare, piper negru.
Cartofii se curata, se spala si se taie in rondele mai groase care se dau prin razatoarea mare astfel incat sa obtineti niste betigase lungi si subtiri. Se spala din nou cartofii si se pun intr-o carpa curata. Se strang cele patru colturi ale carpei si se manevreaza astfel incat sa se usuce cartofii. Cat sunt inca in carpa adaugati sare si piper. Pe fundul unei tavi puneti sare dar nu in exces, bagati-o la cuptor cateva minute pana se incalzeste bine, dupa care puneti untura de porc topita, si adaugati cartofii din carpa in strat uniform. Se tine tava la cuptor 5 minute fara a mesteca in cartofi. Cu ajutorul capacului de la tava intoarceti stratul de cartofi cu partea prajita in sus, adaugati restul de untura si bagati din nou la cuptor de data aceasta 3 minute la foc intens cu capacul pus, apoi 5 minute la foc mai domol fara capac. Nu mestecati in cartofi. Placinta astfel realizata serviti-o pe un platou ornat cu frunze de salata verde.