Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
- 1 pachet aluat de foietaj,
- 2 lingurite ulei de masline,
- 2 cepe mijlocii taiate marunt,
- 1/4 lingurita cimbru uscat,
- 1/2 lingurita maghiran,
- 2 rosii potrivite taiate felii,
- 1/4 ceasca cascaval ras,
- 45 g sardele (din conserva),
- 1/4 ceasca masline negre (fara samburi) taiate in doua,
- 1 ou batut usor.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius, se unge o tava cu ulei sau cu unt si se aseaza in ea aluatul de foitaj. Separat, se pune uleiul la incins si se prajesc, circa 10 minute, ceapa si ierburile aromate, la foc potrivit. Se intind peste aluat, lasandu-se o margine libera de 2 cm de jur imprejur. Se aseaza feliile de rosii peste ceapa si se presara cascavalul ras. Se scurg sardelele, se taie in doua si se aranjeaza in forma de zabrele pe toata suprafata aluatului si in fiecare “ochi” se pune cate-o jumatate de maslina. Se ung marginile neacoperite cu umplutura cu ou batut, se da placinta la cuptor si se coace 25 de minute. Se serveste calda.