Ingrediente (pentru 6 portii):
- 2 linguri ulei,
- 2 cepe tocate marunt,
- 1 catel de usturoi zdrobit,
- 100g bacon afumat taiat in bucatele,
- 220g sampinioane taiate in jumatati,
- 550g carne de pui taiata in fasii subtiri,
- 2 linguri faina obisnuita,
- 1 lingurita condimente pentru carne de pui,
- 50g unt,
- 2 carote taiate rondele subtiri,
- 150ml concentrat de pui,
- 50ml vin rosu,
- 350g aluat de placinta gata preparat din comert,
- 1 ou mare batut usor.
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare si caliti ceapa si usturoiul la foc potrivit 2-3 minute. Adaugati baconul si sampinioanele si inabusiti 2 minute. Scoateti din tigaie. Dati carnea de pui prin faina in care ati amestecat mai intai condimentele. Incingeti intr-o cratita si prajiti carnea 3-4 minute, intorcand-o, pana devine aurie. Adaugati carotele, patrunjelul, concentratul de pui si vinul. Aduceti la punctul de fierbere, amestecand, reduceti focul la temperatura potrivita, acoperiti si fierbeti 15 minute. Preincalziti cuptorul la 200grade. Mutati amestecul cu pui intr-o forma termorezistenta de placinta. Intindeti aluatul astfel incat sa fie mai mare decat forma. Taiati fasii din aluat pentru a potrivii pe marginea formei. Umeziti marginea formei cu apa si lipiti fasiile. Puneti foaia de aluat apasand pa margini. Indepartati surplusul de aluat. Aranjati marginile si faceti o gaura in centru pentru a lasa aburii sa iasa. Faceti frunze de aluat din fasiile ramase si lipiti-le deasupra aluatului. Ungeti placinta cu ou. Coaceti 30-35 minute, pana s-a rumenit. Serviti cu piure de cartofi.