Ingrediente:
Aluatul:
- 750 g faina,
- 250 g unt,
- 250 ml smintina,
- 100 g zahar,
- 2 oua si un galbenus,
- un plic praf de copt,
- coaja rasa de lamiie.
Umplutura:
- 1 1/2 kg mere,
- 75 g gris,
- 150-200 g zahar,
- o lingurita scortisoara macinata.
Mod de preparare:
Intr-un castron se freaca grasimea moale cu zaharul se adauga ouale si galbenusul, smintina, coaja rasa de lamiie si la urma faina amestecata cu praful de copt. Nu se framinta, se amesteca pina se incorporeaza toate. Aluatul se lasa la rece pina se pregateste umplutura. Merele se curata de coaja se rad prin razatoarea cu gauri mai mari si se amesteca imediat cu grisul si scortisoara. Jumatate din aluat se intinde in tava se presara cu o lingura de gris apoi se impart merele uniform pe foaie si se presara cu zaharul tos deasupra se aseaza cealalta foaie, intinsa la fel. Se unge cu o pensula muiata in albusul ramas dupa care se baga la cuptor si se coace timp de 40-50 min.