Luati 200 grame de faina. Adaugati 150 grame de unt, 1 lingura de zahar, putin rom, 1 lingura de smantana si un galbenus de ou. Amestecam bine coca si o intindem in toata lungimea tavii. Se coace in cuptor. Intre timp se pregateste umplutura compusa din: 5 galbenusuri bine amestecate cu 200 grame de zahar. Se adauga 4 mere mari coapte si pasate bine. Din acestea cu zaharul se face o compozitie care se amesteca, se adauga 100 grame de stafide si la sfarsit se adauga spuma intarita de la 4 albusuri. Peste coca pregatita se adauga umplutura si se taie. Atentie sa nu se usuce spuma de albusuri. Placinta se taie patratele, se presara cu zahar vanilat si se serveste. Daca merele sunt prea acre se adauga mai mult zahar.
Eduard Nedelcu
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.